• 10% vroege vogel korting op het gehele assortiment | M.u.v. geselecteerde merken

DIY tafeltent maken

Zo maak jij je eigen tafeltent

Een tafeltent is een geweldige manier om je kinderen te vermaken en hun fantasie te prikkelen. Het is een leuk doe-het-zelf project dat niet alleen creativiteit stimuleert, maar ook functioneel en praktisch is. Voor je het weet, is je eettafel omgetoverd tot een gezellige speelplek waar je kinderen urenlang plezier kunnen hebben. Dus, verzamel alles wat je nodig hebt en laten we aan de slag gaan. Veel plezier met het maken van je eigen tafeltent! 

Wat heb je nodig?

  1. Tafel met hoekpoten (om als basis te dienen)
  2. Groot stuk stof
  3. Schaar
  4. Naaimachine (naald en draad)
  5. Meetlint
  6. Stofkrijt of potlood
  7. Eventuele decoraties (zoals linten, knopen of stoffen bloemen)

Stappenplan 

  1. Meet de tafel
    Meet de hoogte, breedte en lengte van de tafel.
  2. Knip de stof
    Je kunt kiezen uit twee opties voor het maken van een tafeltent. Als je een ruimvallende tent wilt die als een tafelkleed over de tafel valt, heb je één groot stuk stof nodig. Voor een strakke tent die precies om de tafel past, heb je vier stukken stof nodig voor de zijkanten en één stuk voor de bovenkant in de afmetingen van de tafel. Reken 2 – 3 cm extra voor de naden/zomen. Kies je voor de ruimvallende optie, dan heb je meer stof nodig dan bij de strakke variant. 
  3. Ingang en ramen
    Beslis waar je de ingang en ramen wilt plaatsen. De ingang bevindt zich meestal aan een van de lange zijden van de tafel. Knip een verticale opening in de stof. Maak de opening ongeveer 60 cm breed. Je kunt ook een flap maken die naar beneden valt om als deur te fungeren. Knip vervolgens vierkante of rechthoekige gaten in de zijpanelen voor ramen. Dit maakt de tent niet alleen luchtig, maar geeft de kinderen ook een leuk doorkijkje. Tip: Het is ook een aanrader om een brievenbus in een van de zijkanten te maken.
  4. Zomen
    Zoom alle randen van de stof om rafelen te voorkomen. Dit kan het beste met een naaimachine. Werk de ramen/deur af met biezen van dezelfde stof of juist een ander kleurtje.
  5. Versieren
    Nu komt het allerleukste deel! Voeg decoraties toe aan de tent. Versier de buitenkant van de tent met applicaties, linten, knopen, stoffen bloemen of andere versieringen die je leuk vindt. Gordijntjes voor de ramen maken de tent extra speciaal. Dit doe je door stukken stof als rolgordijntjes aan de bovenkant van de raamopeningen te bevestigen. Naai linten aan de stof zodat je de gordijntjes eenvoudig vast kunt maken.
  6. In elkaar zetten
    Naai de zijkanten van de tent aan het grote stuk voor de bovenkant van de tafel. Begin met één zijde en werk rond tot alle vier de zijden vastzitten.
  7. Afwerking
    Controleer alle naden en afwerkingen en zorg ervoor dat er geen losse draden of scherpe randen zijn.
  8. Bevestigen aan de tafel
    Plaats de tent over de tafel en bevestig deze aan de tafelpoten met linten of klittenband om de tent op zijn plaats te houden.
  9. Binnenkant inrichten
    Plaats kussens, dekens en speelgoed in de tent om het gezellig en comfortabel te maken. Zo creëer je een heerlijk speelplekje voor de kinderen. 

Meer ideeën

Zelf een low budget buitenkeuken maken

De warme zomeravonden komen steeds dichterbij. Dan wil je natuurlijk volop genieten van de tuin. Een buitenkeuken is dan een mooie toevoeging aan jouw terras. Helaas hangt er vaak een aardig prijskaartje aan een buitenkeuken. Daarom hebben wij wat tips voor jou om zelf een buitenkeuken te maken!

Zo maak jij jouw eigen bloemenkoekjes

Breng tuintrend Blossom Breeze tot leven in jouw eigen tuin met onweerstaanbare bloemenkoekjes. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, maar ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Trek je bakkersschort aan, verwarm de oven voor en begin met bakken. Dit recept is een feestje voor iedereen! 

Zo maak jij jouw eigen minivijver

Minivijvers zijn heel populair, en terecht! Ze bieden de perfecte oplossing voor wie beperkte ruimte heeft maar toch wat meer leven op het terras of balkon wil brengen. Water in de tuin voegt beweging, licht en een prachtige weerspiegeling toe. Een minivijver is een leuk onderdeel van je buitenruimte en trekt vogels en andere dieren aan.